καλύτερη-στιγμή-να-επισκευτείτε-Σαντορίνη-2020

Η καλύτερη στιγμή να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη

Η καλύτερη στιγμή να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη

 

Η καλύτερη στιγμή να επισκεφθείτε και να περιηγηθείτε στη Σαντορίνη – Santorini private tour – είναι μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, αλλά αποφύγετε τον Αύγουστο στη Σαντορίνη εάν δεν σας αρέσουν τα πλήθη. Εάν ψάχνετε την καλύτερη στιγμή για να πάτε στη Σαντορίνη, αυτός ο μηνιαίος οδηγός θα σας βοηθήσει.

Η επιλογή του καλύτερου χρόνου για επίσκεψη στη Σαντορίνη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο καιρός, ο αριθμός τουριστών και οι τιμές του ξενοδοχείου.

 

Όμορφη Σαντορίνη και πότε να πάτε

Σε ιδανική τοποθεσία στο Νότιο Αιγαίο βρίσκεται το ειδυλλιακό ελληνικό νησί της Σαντορίνης. Πιο διάσημο για τα γραφικά ασβεστωμένα και γαλάζια κτίρια, αυτό το όμορφο νησί υπήρξε από καιρό ένα τουριστικό σημείο.

 

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη;

Εξαρτάται από το τι ψάχνετε. Θέλετε να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη τη χαμηλή σεζόν όταν είναι φθηνότερο; Θέλετε να πάτε στη Σαντορίνη για τον καλύτερο καιρό; Θέλετε να ταξιδέψετε στη Σαντορίνη όταν υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες;

Σε αυτόν τον Ταξιδιωτικό Οδηγό της Σαντορίνης θα προσφέρω την προοπτική μου από τη διαμονή μου στην Ελλάδα για να σας βοηθήσω να αποφασίσετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στη Σαντορίνη για τις επόμενες διακοπές σας.

 

Πότε να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη στην Ελλάδα βάση των τουριστών της εταιρείας Santorini Tours:

 

 •     Καλύτερος χρόνος να ταξιδέψετε στη Σαντορίνη για τον καιρό – Μάιος έως Σεπτέμβριος
 •     Καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη για να αποφύγετε τα πλήθη – Όχι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
 •     Η φθηνότερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη – Χαμηλή περίοδος Οκτώβριος έως Μάρτιος
 •     Καλύτερη εποχή του χρόνου για τη νυχτερινή ζωή της Σαντορίνης – Ιούνιος έως Σεπτέμβριος
 •     Pro Tip – Επισκεφτείτε τη Σαντορίνη το χειμώνα για χαμηλότερες τιμές και λιγότερους τουρίστες
 •     Η Ενοικίαση αυτοκινήτων είναι σχετικά φθηνή στην Σαντορίνη (δείτε: https://santorinieasyrent.com/cars/)

 

Καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη προσελκύει πάνω από 1,5 εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, κάτι που είναι αρκετά αν λάβουμε υπόψη πόσο μικρό είναι το νησί!

Οι περισσότεροι κατευθύνονται εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Λόγω της δημοτικότητας της επίσκεψης αυτή τη στιγμή, μπορεί να υποθέσετε ότι ήταν η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα.

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Σαντορίνη, θα θελήσετε να επιλέξετε την ημερομηνία σας πιο προσεκτικά. Διαβάστε παρακάτω για ανάλυση ανά μήνα κατά πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στη Σαντορίνη.

Σε κάθε ενότητα, περιγράφω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για κάθε μήνα, εξισορροπώντας πράγματα όπως ο καλύτερος καιρός για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη έναντι των μηνών που το νησί των Κυκλάδων είναι στο πιο πολυσύχναστο.

 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι σεζόν εκτός αιχμής, και έχει επίσης λίγους τουρίστες. Μπορείτε να περιμένετε ηλιοφάνεια, αλλά μπορεί να χρειαστεί να συσκευάσετε ένα πουλόβερ ή δύο για να διατηρήσετε ζεστό. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε μια ελαφριά βροχή.

Δεν θα είναι ανοιχτές όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις και πολλά ξενοδοχεία ενδέχεται να είναι κλειστά, αλλά η Σαντορίνη μεταβάλλεται σταδιακά σε ένα χρόνο μέσω του ταξιδιωτικού προορισμού. Θα βρείτε πάντα μέρη για φαγητό και ποτό – Το Lucky Souvlaki στη Θήρα δεν φαίνεται να κλείνει ποτέ!

 • Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Ιανουάριο – Ίσως ο μήνας με τους λιγότερους επισκέπτες!
 • Μειονέκτημα για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη τον Ιανουάριο – Ξεχάστε το κολύμπι!

 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας σαν τον Ιανουάριο όταν πρόκειται να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη. Το νερό είναι ακόμα πολύ δροσερό για να κολυμπήσετε, και μπορεί να υπάρχει λίγο θαλασσινό αεράκι.

Στη θετική πλευρά, τα πράγματα θα είναι πολύ φθηνότερα και θα βρείτε ακόμη εστιατόρια ανοιχτά σε ορισμένες από τις κύριες τουριστικές περιοχές.

Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Φεβρουάριο – Λίγες ακόμη τουριστικές εγκαταστάσεις ανοίγουν. Ακόμα χαμηλή στους επισκέπτες.

 • Μειονέκτημα για την επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Φεβρουάριο – Η κολύμβηση δεν είναι ακόμη δυνατή.

 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος είναι ένας πολύ καλός μήνας για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη. Ο καιρός ζεσταίνεται όμορφα, και οι τουρίστες εξακολουθούν να είναι λίγοι σε αριθμό.

Τα πράγματα αρχίζουν να θερμαίνονται τον Μάρτιο. Λοιπόν, μπορεί να είναι λίγο ψυχρό από τα ελληνικά πρότυπα, αλλά οι Βόρειοι Ευρωπαίοι θα εκτιμήσουν τη διαφορά! Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν τους 20 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και εξακολουθούν να μην είναι συνεπείς.

Αυτό που είναι υπέροχο για τη Σαντορίνη τον Μάρτιο, είναι ότι οι τιμές του ξενοδοχείου παραμένουν αρκετά χαμηλές. (Δείτε τον οδηγό μου για ξενοδοχεία ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη εδώ).

Είναι ακόμα σταθερά στην εκτός εποχής, αλλά έρχεται η εποχή των ώμων και τα πρώτα κρουαζιερόπλοια αρχίζουν να φτάνουν στο τέλος του μήνα.

Μην έρχεστε αυτή την εποχή του χρόνου, αν ελπίζετε να κολυμπήσετε στη θάλασσα όμως, καθώς οι θερμοκρασίες του νερού θα εξακολουθούν να είναι πολύ κρύες για αυτό. Οι μήνες κολύμβησης είναι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε ένα ξενοδοχείο με θερμαινόμενη πισίνα, ή εάν είστε εντάξει με απλά βόλτες στους δρόμους, τότε ο Μάρτιος μπορεί να λειτουργήσει για εσάς.

 • Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Μάρτιο – Ακόμα χαμηλό για τους επισκέπτες, με την πιθανότητα των περίεργων ημερών του T-Shirt!
 • Μειονέκτημα για την επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Μάρτιο – Πρέπει ακόμα να είστε αρκετά τρελοί για κολύμπι – αλλά μην με αφήσετε να σας σταματήσω!

 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Απρίλιο

Ο Απρίλιος εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως χαμηλή σεζόν, οπότε μπορείτε να πάρετε μερικές σοβαρές προσφορές όσον αφορά τις πτήσεις και τις επιλογές διαμονής. Η μόνη εξαίρεση θα είναι οι ημέρες γύρω από το Ελληνικό Πάσχα που ποικίλλουν κάθε χρόνο.

Ενώ δεν θα είναι τόσο ζεστό όσο αυτούς τους κορυφαίους καλοκαιρινούς μήνες, θα εξακολουθεί να αισθάνεται σχετικά ζεστό – ο καιρός με μπλουζάκια για μη Έλληνες πιθανότατα!

Εάν έχετε υπομείνει έναν μακρύ και κρύο χειμώνα και θέλετε λίγο φτηνό ήλιο, τότε ο Απρίλιος θα μπορούσε να είναι ο μήνας για εσάς.

 

 • Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Απρίλιο – Μερικές εξαιρετικές προσφορές σε πτήσεις και ξενοδοχεία εκτός Πάσχα. Ο καιρός ζεσταίνεται όμορφα!
 • Μειονέκτημα για την επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Απρίλιο – Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα είναι ότι ο καιρός δεν είναι ακόμη 100% αξιόπιστος. Εκτός από αυτό, ένας πολύ καλός μήνας για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη!

 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Μάιο

Ο καιρός είναι καλός από τον Μάιο έως τα τέλη Νοεμβρίου, αν και μπορείτε να περιμένετε ζεστές και ηλιόλουστες μέρες εκτός αυτής της χρονικής περιόδου.

Ο Μάιος είναι μια υπέροχη στιγμή για επίσκεψη αν θέλετε να φτάσετε εκεί όταν τα πράγματα ζεσταίνονται, αλλά όταν εξακολουθεί να έχει μια ήσυχη αίσθηση παλιάς πόλης. Μπορείτε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα ημερήσια ταξίδια από τη Σαντορίνη για να τα απολαύσετε εδώ.

 • Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Μάιο – Ο καιρός του Μαΐου σηματοδοτεί την αρχή των καλοκαιρινών μηνών. Η θάλασσα μπορεί (για τους γενναίους) να είναι αρκετά ζεστή για να κολυμπήσει.
 • Μειονέκτημα για την επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Μάιο – Δεν υπάρχουν πραγματικά μειονεκτήματα στην επίσκεψη τον Μάιο, εκτός από τη θάλασσα που ίσως να μην είναι άνετα ακόμα ζεστή.

 

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Ιούνιο

Η υψηλή περίοδος διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Στις αρχές Ιουνίου, τα πράγματα μόλις αρχίζουν να είναι πραγματικά απασχολημένα. Επομένως, μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για επίσκεψη, αν θέλετε ακόμα να αποφύγετε τα πλήθη, αλλά θέλετε επίσης τον καλοκαιρινό ήλιο.

 • Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Ιούνιο – Ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη. Οι πρώτες εβδομάδες εξακολουθούν να είναι χαμηλές στους τουρίστες, και τα νερά γύρω από δημοφιλείς παραλίες όπως η Κόκκινη Παραλία στη Σαντορίνη είναι τώρα αρκετά ζεστά για να κολυμπήσουν.
 • Μειονέκτημα για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη τον Ιούνιο – Κανένα πραγματικά

Επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Ιούλιο και Αύγουστο

Δύο λέξεις συνοψίζουν τη Σαντορίνη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – απασχολημένος και καυτός. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν τους 35 βαθμούς και όλοι φαίνεται να είχαν την ιδέα να επισκεφτούν ταυτόχρονα.

Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πραγματικά ευχάριστο αυτή τη στιγμή του χρόνου. Η ομορφιά της Σαντορίνης είναι η καλύτερη εμπειρία σε πιο ήσυχες στιγμές, και ποιος δεν θέλει να προσπαθήσει να αγκαλιάσει τους ανθρώπους στο καλύτερο σημείο με θέα το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης;

Τώρα φυσικά, καταλαβαίνω ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επισκεφθούν τη Σαντορίνη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λόγω άδειας εργασίας, σχολικών διακοπών και άλλων παρόμοιων. Ωστόσο, έχετε προειδοποιηθεί!

Πρόκειται να θέλετε να κάνετε κράτηση για τα ξενοδοχεία και τις πτήσεις σας ΠΟΛΥ εκ των προτέρων εάν θέλετε κάτι που μοιάζει πολύ αν είστε αποφασισμένοι να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 • Μπόνους για επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – Δεν θέλω να ακούσω αρνητικά, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει ανοδική επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διαλέξτε άλλους μήνες! Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη κατά τη γνώμη μου.
 • Μειονέκτημα για την επίσκεψη στη Σαντορίνη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – Όπως αναφέρθηκε – τουριστικές ορδές, ακριβές πτήσεις, καταλύματα με απίστευτες τιμές, πολυσύχναστες παραλίες. Πρέπει να συνεχίσω;

Επίσης, το περίφημο Μελτέμι που επηρεάζει τα ελληνικά νησιά των Κυκλάδων εμφανίζεται αυτή τη στιγμή. Μπορεί να έχει πολύ άνεμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου!

 

Δείτε περισσότερα για Santorini Tours

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *